Diensten

We Hebben Allemaal Hulp Nodig Om Te Ontdekken Wat We Het Liefste doen.

Ben Lathouwers running

Running Therapie

Ben Lathouwers Coaching biedt running therapie. Bij running therapie wordt hardlopen op een zeer laag tempo ingezet als behandelmethode om rust te bieden bij een overbelast brein. Onder begeleiding loop je letterlijk de stress uit je lichaam! Bij running therapie ben je met je lichaam bezig (en zal onder andere je spierkracht toenemen en kan je lichaamsgewicht afnemen), maar de resultaten zullen met name een psychisch effect hebben.
Bovendien kan running therapie weer wat structuur in je leven brengen.

Running Therapie kan zowel in groepsverband als individueel worden aangeboden. De voordelen van trainen in een kleine groep zijn bovendien dat je op een laagdrempelige manier weer wat sociale contacten kunt opdoen.

Als running therapeut probeer ik de sessies vooral leuk te maken, waardoor er plezier in het bewegen zal worden ervaren. Bij het aanbieden van running therapie werk ik samen met atletiekvereniging AVR’69 in Reusel.

Als geregistreerd running therapeut komt de behandeling in sommige gevallen in aanmerking voor gedeeltelijke vergoeding vanuit de ziektekostenverzekeraar. Op dit moment is dit mogelijk voor mensen die aanvullend verzekerd zijn bij de Friesland Zorgverzekeraar, ONVZ of Zorg en Zekerheid). Uiteraard zijn de kosten van running therapie ook in te brengen als aftrekpost op je inkomstenbelasting bij medische kosten.

Running Therapie kan ook prima worden ingezet voor behandelingen ten aanzien van burn-out klachten. Breng mij dus eventueel gerust in contact met je werkgever!

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we of running therapie ook wat voor jou kan zijn!

Kosten:

Groepstherapie, 10 wekelijkse sessies in een kleine groep van maximaal 5 deelnemers, 350 euro exclusief BTW.

Individuele therapie, 10 wekelijkse sessies 1-op-1, 500 euro exclusief BTW.

Begeleiding Individueel

Ben Lathouwers Coaching biedt individuele begeleiding aan mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid. Er wordt gewerkt vanuit de herstelvisie in veelal langlopende begeleidingstrajecten. Ik ben gespecialiseerd in het bieden van langdurende zorg en maak daarvoor gebruik van de herstelvisie. Hierbij staan jouw persoonlijke doelen en wensen steeds centraal.

Veelal wordt de begeleiding bekostigd vanuit een WLZ of WMO. Voor een vrijblijvende kennismaking, neem gerust contact met mij op!

ladder
idee

Mentorschap

Ben Lathouwers Coaching biedt mentorschap. Ik kan door de rechtbank als mentor worden benoemd in geval dat iemand (tijdelijk) niet zelfstandig beslissingen kan nemen ten aanzien van begeleiding, behandeling, verzorging of verpleging.
Als mentor probeer ik zoveel mogelijk met de belanghebbende in overleg te gaan. Indien mogelijk worden familie of naastbetrokkenen ook gekend.
Omdat ik zelf ook ruime ervaring heb in de zorg, ben ik goed in staat om diverse mogelijkheden ten aanzien van begeleiding, behandeling, verzorging of verpleging te organiseren en bespreekbaar te maken met de zorg verlenende instantie.

Voor een vrijblijvende kennismaking kun je altijd contact met mij opnemen!

Voor alle vragen neem contact op

+31 6 54341129

Scroll naar boven